Ingrediente: Căpşuni l kg, zahăr 160 g, lapte 400 ml, gris 120 g, ou l bucată, făină 5g, zahăr vanilat 1 plic.
Mod de preparare: Se aleg căpşunile, se spală, se scurg şi se storc printr-un tifon sau printr-o presă de fructe. Se măsoară zeama de căpşuni şi se pun 200 ml la fiert, în caz că a rezultat mai puţină zeamă de căpşuni, se completează cu apă. Când zeama clocoteşte, se adaugă 25 g zahăr şi se toarnă grisul, sub formă de „ploaie”. Se fierbe totul 15-20 minute, amestecând mereu. Se ia grisul de pe foc şi în, compoziţia fierbinte, se înglobează, încet, albuşul bătut spumă. Apoi se toarnă compoziţia într-o formă umezită şi se pune la rece. După ce s-a răcit, se pune într-o compotieră şi se serveşte simplu sau cu scs de vanilie.
Sosul de vanilie se prepară punând 300 ml din lapte la fiert. Când clocoteşte, se adaugă gălbenuşul, frecat cu 15 g zahăr şi făina, diluată în restul de 100 ml lapte. Se fierbe totul, amestecând mereu, până când compoziţia dă în clocot. Se ia de pe foc şi se adaugă zahărul vanilat.